luni, 7 februarie 2011

STIL VINTAGE

STIL VINTAGE


Dupa ce m-am invartit ca un leu in cusca prin tot felul de bloguri cu haine foooarrte vintage - apropo, parca sifonierele romanesti au fost lovite de tsunami, mai nou cam asta se pare ca e ideea - am hotarat sa ma opresc totusi la ceva care, cel putin la prima vedere, pare sa fie placut.
STIL VINTAGE (http://stilvintage.blogspot.com/), un blog relativ nou aparut ne avertizeaza ca "Articolele vestimentare sunt achiziţionate din mai mult surse, dintre care menţionăm site-urile ebay şi, mai ales, târgurile vintage din străinătate. Şi aceasta pentru că vin în ţară doar o dată pe lună. Cum unele produse sunt comandate de pe ebay, este lesne de înţeles că vor fi produse din aproape toate ţările europene. Înainte de a fi expediate, produsele sunt verificate şi duse la curăţătorie, chiar dacă nu este cazul." Inutil sa spun ca sursele, cel putin in teorie, sunt excelente (da, oameni buni, mi s-a acrit de SH!) iar ideea cu dusul la curatatorie (prima oara cand o intalnesc la altcineva inainte de mine) deja e o garantie ca cine e proprietara site-ului stie ce face.
Catalogul este imparti pe ani, de la anii '50 pana la '80 - in prima categorie (anii '50) gasim doua reproduceri; anii '60 sunt in mare parte dominati de rochite, frumoase si colorate, dar mare parte dintre ele s-au cam grabit, locul lor era la anii '70. Aici descoperim o fusta Vera Mont, un articol cu adevarat interesant. In fine, sa lasam datarile, presupun ca lucrurile se vor mai remedia pe parcurs.
Deranjant, in ceea ce priveste fotografiile, este ca in  fundal apar tot felul d eobiecte: un monitor (sau televizor), perdea cu floricele, clanta...
Important e ca, in mare parte, ceea ce apare acolo e vintage si retro. Spre deosebire de alte site-uri absolut halucinante...
Nu pot sa zic ca sunt incantata, nici pe departe. Dar cu siguranta ca as cumpara de la acest site, se vede ca lucrurile sunt tratate cu grija, curate si calcate. Daca ar fi ceva mai multe si mai bine datate zau ca nu ne-am supara!

Niciun comentariu: