luni, 7 februarie 2011

PRIMIM DE LA CITITORI

luni, 10 noiembrie 2008

PRIMIM DE LA CITITORI


Am primit astazi de la Cristina Papacu (http://kittenwear.blogspot.com) urmatoarea scrisoare si ne-a dat permisiunea sa o reproducem aici, pe blog:

"Salut!

Tocmai am descoperit blogul Vintage Police si doresc sa iti spun ca imi place cum scrii si salut ideea ta de a organiza o critica pozitiva sau negativa acestui gen. Cred ca este bine sa avem, in afara de un director de situri/bloguri, un spatiu unde sa se traseze cateva directii.

Am citit pe blog o invitatie de a propune subiecte sau a prezenta pareri. Raspund invitatiei, iata cum rezonez eu cu fenomenul vintage/second-hand.

- De cateva luni primesc foarte multe e-mailuri in care mi se cer negocieri de pret, in spatele motivului general ca 'la banii astia imi iau 4 tricouri de pe un blog' . Eu raspund frumos ca handcrafted e handcrafted iar second hand e second hand. Si prezint faptul ca am mereu reduceri etc, multumesc pentru atentie. Totusi simt ca nu am atata putere de influenta sa structurez perceptia fiecaruia asupra handmade, vintage, retro, second hand si diferentierea lor.
Nu sunt singura handmade-ista cu neplaceri de gen.

- Si eu caut piese vechi, nu neaparat vintage, ci orice daca imi place si este confectionat calitativ. De exemplu, am posete foarte dragute retro, camasi, fuste, etc, dar le-am cumparat cu 1 leu, 5 lei, si nu cu preturile mari vehiculate pe majoritatea blogurilor second hand.

-Incurajez spiritul colectionar, purtarea unei piese de vestimentatie cu stil, abilitatea de a recrea un personaj din trecut prin imbracaminte. Insa nu incurajez second-hand doar pentru ca este la moda, salata vestimentara, estetica uratului.

Iti multumesc pentru ca ai citit parerea mea, ma bucur mult ca am avut cui sa o spun

Cele bune,

Cristina Papacu"

Niciun comentariu: