luni, 7 februarie 2011

MADAME DE VINTAGE

MADAME DE VINTAGE




Ok, m-am inarmat cu ceasca de cafea (a doua, logic, nici nu trebuie sa ma mai intrebati) si-am inceput iar sa ma invart pe aici - aveam alte planuri (pe blog) in dimineata aceasta dar cel putin momentan le las balta, m-am gandit ca ar fi mai interesant sa continui prezentarea blogurilor ce au in titlu cuvantul "vintage" decat sa sar brusc la altceva. Ma gandesc ca pana la urma poate o sa gasesc ceva care sa fie si vintage totusi. Sunt optimista.
Asa ca astazi am ajuns cu comentariile la MADAME DE VINTAGE (http://madamedevintage.blogspot.com/), un site pe care pot spune ca il cunosc bine, proprietara se ocupa de el in fiecare zi asa ca si eu intru pe-acolo zilnic, sa mai vad ce si cum...
Imi place faptul ca exista niste etichete dupa care te poti ghida (chiar daca sunt destul de subiective) si ca se precizeaza, inca de pe frontispiciu, ca nu e vorba doar de vintage ci si de second hand, retro si "branduri". Asta cred ca e o chestie pozitiva, stie omul la ce sa se astepte...
De asemenea, pozele la fiecare articol in parte sunt suficient de detaliate (chiar daca se mai intampla sa nu fie foarte clare) ca sa iti dai seama bine despre ce este vorba; de asemenea, sunt precizate caracteristicile produsului, masurile, culoarea, materialul si starea in care se afla.
Articolele SH nu ne intereseaza, asa ca sarim peste ele; sa vedem ce gasim vintage aici, totusi titlul blogului este MADAME DE  VINTAGE. Sa speram ca nu e doar o figura de stil...
Inca de pe prima pagina dam cu ochii peste ceva interesant: o rochita din voal PERRY ELLIS la doar 40 de lei. Pacat ca nu imi vine, Perry Ellis e un brand destul de greu de gasit. Destul de comercial, e adevarat, dar, dat fiind ca este vorba despre un designer american, nu prea la indemana. Dar vom vorbi si despre designeri la timpul potrivit.
Ne mai atrage atentia si un pulover Escada, albastru electric, extrem de frumos - in general puloverele de pe acest site sunt frumoase (si multe!). Pretul e super ok, 68 de lei, dar din pacate e rezervat.
Urmeaza cateva rochite anii '80 si '70, un pulover Ralph Lauren si unul Calvin Klein. Din pacate, printre atatea lucruri cu adevarat interesante, sunt amestecate si haine SH de un gust mai mult decat indoielnic. Dar cum gusturile nu se discuta, nu ne bagam... cu siguranta sunt si clienti care asta cauta. Rochitele, in cea mai mare parte, sunt "intr-adevar superbe" dar parca ar fi totusi bine sa nu se repete chestia asta chiar la fiecare articol.
Trecem in graba peste cateva falsuri D&G si Vuitton, ar fi putut sa lipseasca. Totusi e foarte de apreciat faptul ca ni se precizeaza ca sunt replici - nu glumesc, de cele mai multe ori am observat ca in astfel de cazuri proprietarii de site-uri ori tac malc, ori incearca sa convinga ca treaba in cauza e originala, chit ca geanta e din plastic de cea mai joasa speta.
O rochie Berkertex anii '80 la un pret incredibil de mic: 59 de lei.
Poate ca ar fi trebuit sa se incarce mai putine articole pe o singura pagina: devine prea mare confuzia iar senzatia e chiar una de scormonire intr-un magazin SH. Asa ca sa fiu carcotasa. Dar e pacat, cu  siguranta din acest motiv multe lucruri frumoase trec neobservate.
Observ o confuzie permanenta intre rochiile anii '80 si cele anii '70 - si nu e primul blog! Cred ca se impune si un mic post despre cum se fac datarile.... De exemplu "cod 161", trecuta drept "Rochie anii 80, roşie cu imprimeu floral, Modell – Swinging London, preţ 49 lei" e de fapt o rochita de inceput de anii '70 - modelul e tipic, nici macar n-am nevoie sa pun mana pe ea ca sa imi dau seama.
Si inca ceva - fundalul e deranjant; acelasi tip ca si la STIL VINTAGE...
Bulzita de la 072 chiar ne atrage atentia, pare vintage autentic, dar din pacate de data asta nu se poate spune nimic doar cu o fotografie...
Bun - cam asta ar fi. E bine ce se intampla aici dar, cu mici exceptii (intamplatoare), nu e vintage. Proportia e cam de 1 la 100. Insa este de vizitat si, cu siguranta, fiecare poate gasi ceva mai mult decat interesant aici.
Da, stiu, o sa-mi spuneti ca "intru intr-un SH si gasec si eu" - nu e chiar asa... daca pe de o parte se vede ca proprietara blogului nu prea are nicio tangenta cu vintage, cu SH in schimb are. Si nu e usor. Si intr-un SH (mai ales romanesc!) pentru a gasi ceva de calitate trebuie sa ai ochi si mana bune si, mai presus de toate, antrenament si rapiditate. Articolele sunt de buna calitate in cea mai mare parte a lor, bine intretinute, fara defecte si satisfac gusturi diverse. Mi-as permite o singura sugestie: ar fi bine sa renunte la sclipiciuri, dantele de poliester si chestii sinistru blanoase chiar daca se vand. Un om de gust care intra aici si vede asa ceva, mai ales daca nu are experienta, fuge. Si e pacat.
Un punct in plus (mare de tot) pentru "branduri"!
Daca ar fi sa fac abstractie de vintage, i-as da un 9 - pentru diversitate, pentru prezentari si pentu ca se vede ca poate mult mai mult. O, da, as cumpara de aici - de altfel stau la panda si am de gand sa atac cat de curand...

Niciun comentariu: