luni, 7 februarie 2011

1985

vineri, 6 februarie 2009


1985







Cam ca in intreaga perioada a anilor '80, cateva elemente se regasesc la modul general si in moda anului 1985. Acestea sunt: pernutele pentru umeri, imbracamintea de dans (dancewear) purtata pe strada, look-ul tip Miami Vice, look-ul tip Michel Jackson (Thriller).
De detaseaza in acest an imaginea Madonnei din "Desperately Seeking Susan" - bratari de cauciuc, cruci de dimensiuni respectabile agatate la gat (in mari cantitati), tricouri taiate, colanti, sutiene cu dantelute la vedere.
In ciuda acestui fapt, dsigner al anului 1985 este desemnata Betty Jackson.
Obiectul-cult al acestui an sunt manusile fara degete, lansate tot de Madonna. Acestea sunt in general din piele neagra, dar si din piele intoarsa ,dantela sau matase.
Tot in acest an iese puternic la rampa stilul gotic, promovat de Siouxsie and the Banshees, The Cure si de Sisters of Mercy. Par vopsit negru, machiaj cu alb, imbracaminte din combinatii de piele si dantela. De asemenea, in materie de accesorii, raman in mare voga (inca din 1984) ochelarii mici de soare cu rame metalice.
Pe 21 aprilie 1985 moaredesignerul american Rudi Gernreich (nascut in 1922 - ajungem si acolo). Acesta este inventatorul faimosului monokini (costum de baie fara sutien pe care il puteti savura in foto), al "thong"-ului, precum si al "sutienului invizibil".
Pentru toamna lui 1985 puteti viziona defilarea Bob Mackie.
Era sa uit: prima colectie Dolce &Gabbana (RTW) este prezentata in acest an.
Cum pe meleaguri romanesti dulcea era a lui "Da Cu Grebla" (copyright Bad Pitzi) incepe sa se prefigureze, va invit sa vizionati si sa va delectati cu ceea ce se intampla aici.

Niciun comentariu: