luni, 7 februarie 2011

GRESELI PROASPETE - PRIMUL EPISOD


duminică, 30 noiembrie 2008


GRESELI PROASPETE - PRIMUL EPISOD

NR. 1, NOTVINTAGEYET
NR. 2, VINTAGE4YOU
NR. 3, VINTAGE4YOU
NR. 4, BUTICUL CU POVESTI
NR. 5, SCARLETVINYL
NR. 6, TRUEVINTAGE

NR. 7, TRUEVINTAGE
NR. 8, SIFONIERUL CU INTARSII
NR. 10,  VINTAGE OUTFITTERS
NR. 11, HAINE-VINTAGE
NR. 12, FABULOUS VINTAGE
NR. 13, MADEMOISELLE-VINTAGE
NR. 14, MADEMOISELLE-VINTAGE
NR. 15, MADEMOISELLE-VINTAGE
NR. 16, MADEMOISELLE-VINTAGE
NR. 17, MADEMOISELLE.VINTAGE
NR. 18, MADEMOISELLE-VINTAGE
NR. 19, MADEMOISELLE-VINTAGEM-am gandit sa inaugurez o noua rubrica - pe langa cea a review-urilor generale - si sa trec in revista, la fiecare sfarsit de spatamana, diversele greseli gasite pe site-urive vintage (in special) si second hand.
Asa ca ii dau drumul, mi-am terminat cafeaua si-am trecut pe cola (light).  Barometrul indica o vaga alterare a bunei dispozitii - nu stiu daca e de la cola (urasc cola) sau de la alegeri. Am constat ca nu am cu cine sa votez. Daca ar candida motanul Basilio probabil ca l-as vota pe el. Oricum parca avea mutra mai cinstita.
Ne referim aici exclusiv la perioada 17 - 30 noiembrie:
1. Pe NOTVINTAGEYET (http://notvintageyet.blogspot.com/) gasim un fular matlasat cu ciucuri. Ar fi putut avea ciucuri (daca n-ar fi avut franjuri). Vezi foto nr. 1. Recomand cautarea cuvantului "ciucure" in DEX.
2. VINTAGE4YOU  (http://vintage4u.blogspot.com/) ne ofera o rochIe model anii '60. Cu pene la maneci (violet) si franjuri. Care e de la sfarsitul anilor '70. Probabil de carnaval. OMG. Vezi foto nr. 2, oricum - nu stii ce pierzi!
3. Tot de la VINTAGE4YOU aflu ca lenjeria de la VICTORIA'S SECRET e vintage. Am mai spus: vintage nu inseamna second hand. Vezi foto nr. 3.
4.  in BUTICUL CU POVESTI (http://buticulcupovesti.blogspot.com/) unde gasesti "hinute vintage cu dichis si personalitate"  te mai impiedici brusc si de cate un tricou H&M  sau cate o bluza Motivi. Asa, de-al dracului, sa nu cumva sa fie totul bine. O0ps, am uitat de Zara. Grrr. Vezi foto nr. 4.
5. Pe SCARLETVINYL (http://scarletvinyl.blogspot.com/) dam peste o bluza de trening care in titlu apare ca "top" iar in descriere ca "bluza". Probabil ca interpretarea e dupa cum doreste clientul. Poate fi si fustita? Vezi foto 5.
6. Pe TRUEVINTAGE (http://mytruevintage.blogspot.com/), intr-un amestec delicios de vintage si second hand (dar sa nu fiu carcotasa, mai mult vintage decat SH care si el, cu mici exceptii, ar putea intra in categoria repro) gasim o geanta de culoarea untului (vezi foto 6). Ori e unt degresat, ori blitzul e rau de tot cu tine! ot aici mai gasim si o "esarfa maro si TURCUAZ". Dex-ul e cool, va asigur! Obsesia pentru unt revine in forta (vezi foto nr. 7). Mda, stiu ca alb murdar suna urat dar va asigur ca exista. Pentru urmatorul articol, "Geanta plic vintage piele expediataFlorentina B", o felicit pe Florentina B. dat fiind ca tu te-ai pedepsit singurica. 75 de lei pentru o geanta din puiuti de aligator e pomana chioara. Nu era o simpla geanta de piele, era o minunatie.
7. SIFONIERUL CU INTARSII (http://sifonierulcuintarsii.blogspot.com/) ne tranteste in cap o "esarfa cu accesorii hipice" - sunt grele potcoavele atarnate de ea. Cred ca dorei sa spui "print de inspiratie hipica". Ca si in "print animal" - banuiesc ca era "animal print". In ceea ce priveste jacheta Nino (vezi foto nr. 9) n-am auzit in viata mea de culoarea "mustar dulce". Sa-mi fie rusine. Da' nici mustar iute nu-i, e - ce banal - bej inchis! "Pandant cu soricel" e, banuiesc, un pandantiv.
8. La VINTAGE OUTFITTERS (http://vintageoutfitters.blogspot.com/)  o fusta H&M se lafaie vesel in categoria vintage. De ce? Foto nr. 10.
9. STIL VINTAGE (http://stilvintage.blogspot.com/)continua cu incapatanare sa aduca totul cat mai aproape de noi sa fie si ne prezinta o sumedenie de rochite anii '80 fabricate in anii '70.
10. HAINE-VINTAGE (http://www.haine-vintage.ro/) in schimb propune o VICTORIAN SHIRT din anii '70 (1970, sper ca s-a-nteles, vezi foto nr. 11) .
11. la FABULOUS VINTAGE (http://fabulous-vintage.blogspot.com/) gasim o poseta din lac anii '50 care e de fapt anii '60 (vezi foto nr.12), precum si o "rochie-pantalon" - probabil un nou concept pentru a desemna salopeta.
12. La MADEMOISELLE-VINTAGE (http://mademoiselle-vintage.blogspot.com/) gasim o rochie roz din dantela datata anii '50 - NOT. In cel mai bun caz e un model de sfarsit de '70 - inceput de '80, atat prin material cat si prin croiala (vezi foto nr. 13). Aceea si situatie cu urmatoarea "rochita de ocazie anii '50" - in cazul asta nu exista nici cel mai mic dubiu, suntem in plini ani '80, e un model tipic (vezi foto nr. 14). Aceasi situatie si cu trench-ul anii '60 ( de ce retro?) care e anii '70. Despre "rochita victoriana copii" ce sa mai zic? (vezi foto nr. 18). Cred ca ar trebui sa-i felicit pe victorienii astia pentru utilizarea fermoarelor (de plastic, nu oricum) si a dantelei sintetice. Ah, era vorba despre magazinul Victoria? De prin anii '90? OK. Anii '70? Jacheta din piele albastru electric, foto nr. 15. Nuuuu, anii '80-'90. Unii si le mai aduc aminte cu siguranta. Foarte cetoasa chestiunea cu puloverul vintage Barbie care nu inteleg in ruptul capului de ce e vintage. De ce e Barbie mi-e clar! Foto nr. 16, enjoy. O rochie tiroleza e prezentata pe post de ...pardesiu (foto nr. 17)
Cum poti insa data asa ceva drept anii '50 ramane un mare mister. O fusta de la mijlocul anilor '90! Foto nr. 19. De la ORSAY. Din lana cu POLIAMIDA. Mi se pare... nu mai zic cum mi se pare dar aproape ca imi vine sa o iau ca pe o jignire personala. INFIORATOR, asta e cuvantul. HORROR. Nici nu mai vreau sa mai comentez mai departe. Cred ca incep sa prefer site-urile care nu fac datari, macar au bun simt.
Cam atat ar fi de spus, cel putin pe moment. In mare am senzatia ca lucrurile s-au imbunatatit. Sau cel putin asta as vrea sa cred...

Niciun comentariu: