luni, 7 februarie 2011

FURTUL VINTAGE (ADICA FURI DIN SIFONIER SI BAGI IN LADA...)


FURTUL VINTAGE (ADICA FURI DIN SIFONIER SI BAGI IN LADA...)


Ne-a fost sesizata pe mail urmatoarea situatie:
"Draga Cristina,

Iti scriu pentru ca m-a frapat nesimtirea unei proprietare de blog (http://lada-cu-zestre.blogspot.com/), care a decis sa revinda citeva rochite cumparate de la Sifonierul cu intarsii (remember Dorina si brosele ei glazurate...). N-ar fi nici un bai, poate ii sint mari, poate mici, poate s-a plictisit pur si simplu de ele. OK. Ca le vinde cu un pret de trei-patru ori mai mare decit cel de achizitie, iarasi – nu-i moral, dar nici interzis. Dar sa preiei fotografiile de pe Sifonierul cu intarsii – si aici intervine suspiciunea de premeditare a revinzarii, pentru ca eu nu salvez de regula fotografia produsului pe care il cumpar (iar imaginile hainelor vindute sint sterse ulterior de proprietara blogului –, fara nici o mentiune a acestui lucru, ba sa le mai si "stampilezi" pe toate cu "AMAZOANA" (sic!) ca o dovada de copyright mi se pare inacceptabil. Nu mai vorbesc de faptul ca doar pozele "furate" sint astfel marcate, restul nu..."
LADA CU ZESTRE FURT NR. 1
LADA CU ZESTRE FURT NR. 2
LADA CU ZESTRE FURT NR. 3
LADA CU ZESTRE FURT NR. 4
Deci draga mea Amazoana, apuca-te de vandut morcovi in piata, fa o vizita pe la Dragonul Rosu pentru aprovizionare si lasa vintage-ul in pace, nu-i de tine.
Daca vrei sa te ocupi de VINTAGE ai nevoie de doua lucruri absolut esentiale: de STUDIU si de SURSE. Marea majoritate ignora total prima parte (asa ca n-are rost sa ma agit oricum) dar daca n-ai nici surse (proprii!) e da rau. Da' de foarte rau, crede-ma pe cuvant.
Nu-i mai simplu sa vinzi tricouri Adibas?
Pe bune.

Niciun comentariu: