luni, 7 februarie 2011

BUNATATI

BUNATATI



















Ne intoarcem cu multe si mari minunatii -blogurile vintage si-au reluat activitatea cam de multisor.
1. VINTAGGERIA ne ofera reduceri de toate soiurile si marimile, comunicandu-ne urmatoarele fapte :"Din seria "I'm gonna make them an offer they can't refuse"- aici-sa gasiti taaaat ce mai are Elefantul prin odaie, cu absolut toate preturile aferente calcate constiincios in picioare de sus-mentionatul pachiderm.
Spre sfarsitul saptamanii (credem) mai urmeaza un transport, dar ca sa fim sinceri depinde de cat de repede "rezolvam" stocul existent. E din start destul de inghesuiala intr-un apartament impartit cu un elefant, as shocking as that may seem.
Aruncati o privire si eventual un mail.
Salutari roz (si supraponderale)!"
Elefantul roz nu prea vinde vintage dar vinde hainute second hand de bun gust si pastrate cum se cuvine. Asa ca merita sa-i faceti o vizita, e un elefantel manierat si generos.
2. Si OLDIES BUT GOLDIES ne face o oferta la fel de tentanta: "pentru fiecare produs cumparat, il puteti achizitiona pe cel de-al doilea la un pret redus cu 50% iar in cazul in care doriti trei produse, cel de-al treilea este gratuit, urmand a fi platite doar doua, plus taxele postale suportate:)
(Produsul redus cu 50% precum si cel gratuit, va fi acela cu valoarea cea mai mica din cele doua,respectiv trei)."
4. ETAJERA CU DANTELA ne pune la dispozitie o sumedenie de brose dragute, vintage, si o oglinda in care sa ne admiram. Vezi foto 1 si 2.
5. Cameele de la VINTAGE JEWELLERY cel putin pentru mine sunt intotdeauna o incantare. Ce spuneti de foto nr. 3?
6. MADEMOISELLE VINTAGE s-a gandit sa lanseze un nou concept pe blogul PIMP MY CLOSET - aici ni se dau urmatoarele detalii: "Pasul 1: 'ataci' dulapurile si selectezi sincer si crunt toate lucrurile care nu iti mai plac,nu-ti mai vin la fel de bine sau pur si simplu te-ai saturat de ele.Ai grija sa fie intr-o conditie buna: fara pete irecuperabile sau gauri!
Pasul 2: fa-le cateva poze clare
Pasul 3: trimite-ne pe mail pozele,impreuna cu cateva detalii despre obiect(e) si datele tale personale(nume,prenume,mail,nr telefon,orasul)
Detaliile trebuie sa includa: material,marime,starea de purtare(daca e nou,l-ai purtat o singura data,l-ai purtat zilnic etc) si alte detalii care consideri tu (de ex de ce il dai)
Pasul 4: noi postam pozele impreuna cu datele tale personale pe blog.
Pasul 5: alte cititoare ale blogului,interesate de pozele tale,te vor contacta direct!

Practic,din acel moment incolo,noi nu mai avem nici o functie! Nu cerem nici un comision pentru tranzactiile dvs(care se vor desfasura privat:pe mail,messenger,telefon sau face to face).
TU hotarasti daca faci sau nu schimb cu persoana X sau ii vinzi ei lucrurile tale.Noi doar va punem in contact!!"
Fara indoiala, ideea este interesanta, DEBARAUA DE URGENTA abordeaza un model similar si se pare ca se bucura de succes.
7. Ne-au placut mult de tot felicitarile pictate manual pe care le-am gasit in SIFONIERUL CU INTARSII (vezi foto nr. 4). Hainutele in schimb nu, au un aer batranicios - cu exceptia unui cardigan anii '80 (foto nr. 5), nu ne-a atras atentia nimic altceva. Totusi este locul cel mai indicat persoanelor care au nevoie de piese de baza la preturi mici - se vede ca lucrurile sunt bine ingrijite, curate, calcate si, mai ales, intregi. Un site ordonat si bine intretinut care reflecta cu siguranta caracterul proprietarei. Mi-a inspirat intotdeauna incredere, n-as avea nicio ezitare sa comand ceva de aici.
8. BE VINTAGE, BE YOU ne ofera niste fuste anii '70 (foto nr. 6), rochite (foto nr. 7) si o haina Dino'z oferita pentru licitatia Gift Box III (foto nr.8), o piesa de inspiratie tiroleza extrem de interesanta.
9. Din pacate pe VINTAGE OUTFITTERS nu se intelege mare lucru din cauza calitatii pozelor. Mda, suntem la capitolul fapte pozitive, asta asa este: o sa punem totusi o poza (foto nr.9) a unei fustite anii '60 care cu siguranta este cu mult mai frumoasa decat ni se arata aici.
10. SKINNY BUNNY face niste chestii la fel de haioase ca intotdeauna si care, chiar daca nu sunt vintage, ne plac in continuare. (vezi foto nr. 10)
11. FABULOUS VINTAGE merita numai laude (cred ca e unul din blogurile pe care nu-l veri regasi la capitolul critici): sarafanul verde din voal Betty Barclay (foto nr. 11)sau rochita etno anii 70 (foto nr. 12) sunt doar doua exemple ale lucrurilor frumoase care se intampla aici. la datari ar mai trebui intervenit dar voi puncta problemele (de altfel minore) la timpul potrivit. Oricum, ceea ce se intampla aici e excelent!
12. MY TRUE VINTAGE ne aduce gentute deosebite anii '60 -'70, merita vazute! (foto nr. 13)
13. HAINE VINTAGE ne incanta cu un sacou Escada auriu absolut minunat (foto nr. 14), sacouri-sacouri-sacouri de toate tipurile, vintage si second hand, plus o hainuta din piele intoarsa absolut minunata (foto nr. 14). A mai fost si un twin set de la Moschino dar s-a vandut - pacat. Lucruri de calitate o sa gasiti intotdeaua aici, nemaivorbind de faptul ca "se baga marfa" boua in fiecare zi!
14. Interesanta si colectia de cravate The 10th Kingdom de pe SCARLET VINYL - sunt niste modele cu adevarat deosebite (si la preturi incredibil de mici!).
15. STIL VINTAGE are o selectie de rochite care ar merita vazute, mai ales ca sunt vintage si retro si, in mare masura, mai sunt si bine datate, ceea ce imi face deosebita placere.
16. La MADAME DE VINTAGE ne-a placut colectia de lucrusoare tiroleze, este demna de luat in considerare si de adaugat in garderoba! (foto 15)
17. Despre mine nu mai fac precizari, ma gasiti pe YOUR VINTAGE WARDROBE si pe VINTAGE WARDROBE. Unde va invit sa va descurcati singuri.
Dupa cum vedeti, astazi am fost extrem de bine dispusa asa ca am luat la puricat doar aspectele pozitive de pe blogurile vintage si second hand - dar cred ca sunt suficiente lucruri frumoase de vazut. Pe alea urate le las pe alta data, au fost destule boacane pe saptamana asta.
Oricum, cred ca o mentiune speciala o merita FABULOUS VINTAGE, chiar imi place ceea ce se intampla acolo - e cam singurul care in ulimul timp chiar mi-a suscitat interesul in mod deosebit. Plus anumite bloguri de handmade de care sunt intotdeauna incantata si pe care le cam nedreptatesc, am promis de nu stiu cate ori ca ma voi ocupa de ele si niciodata nu gasesc timp.

Niciun comentariu: