luni, 7 februarie 2011

ANTIQUEDRESS

ANTIQUEDRESS




Gata, v-am pedepsit destul cu magariile de ieri de pe blogurile vintage romanesti, e cazul sa va duc si intr-un loc frumos! ANTIQUEDRESS (http://www.antiquedress.com/). Multi pasionati de vintage cu siguranta ca stiu acest site dar nu mi se pare inutil sa-l amintesc totusi aici. Mai ales ca e THE BEST.
Sectiunea cea mai interesanta mi se pare a fi cea dedicata muzeului: piese extrem de rare (si totusi de vanzare.... da, da, vrem!!!) - imbracaminte de incput de secol al XIX-lea, piese de designer (printre care un taior facut de Surorile Fontana), o rochie din 196 cu logo-ul I LIKE IKE , piese vestimentare detinute de artisti de cinema sau cantareti. Rochia Jean Patou din 1925 sau cea a lui Jeanne Lanvin (1909 - 1914) admit ca mi-au provocat lejere tremuraturi ale labutelor. Sincer, aproape salivez (si asta de fiecare data cand intru pe site).
Din perioada 1750-1840 ne fac cu ochiul niste magnifice rochii cu crinolina (autentice, nu repro) - nu ma mai intrebati - da, as avea tupeul s aies cu asa ceva pe strada! O palarie pentru trasura (de la sfarsitul secolului ai XVIII-lea) ar fi numai buna pentru calatoriile cu autobuzul prin Bucuresti - mda, pacat ca nu circul (nu mai circul) cu mijloacele de transport in comun; oricum, e anti-cucui. LOL
De la 1850 si pana in 1920 sunt alte minunatii - matasuri naturale, dantele, perle, pene, catifele, blanuri, broderii... As vrea cam tot si de-aici...
Sectiunea vintage propriu-zisa (1930-1980, plus designer) contine piese semnate de Lacroix, Lagerfeld, Dior etc. etc. - nu mai zic, uitati-va singurele!
Palariile, in mare parte "de autor", sunt si ele fantastice si multe cu siguranta perfect purtabile si astazi. Cel putin pentru mine.
Cea mai amuzanta e sectiunea de lenjerie ("not mentionables") - jupoane, jartiere, corsete, camasi de noapte, bonete si...pantalonasi.
Merita sa dati o raita pe acolo macar de curiozitate, rar se poate vedea o astfel de colectie (pentru ca e mai degraba o colectie decat un magazin) fantastica. E aproape dureros sa vezi atatea lucruri absolut de exceptie impreuna...

Niciun comentariu: