vineri, 29 aprilie 2011

1 MAI CU VIN ROSU SI UN PIC DE VINTAGE

Ma gandeam sa plantez in seara asta articolul despre brosele victoriene, e gata, insa o sa-l las pentru saptamana viitoare, e prea "greu" pentru vineri seara, inainte de 1 mai. Posibil sa pice si greu la stomac, la cap, la altele, nu stiu...Dupa cum spuneam si pe facebook, m-a apucat pe mine asa, intr-o zi, cheful de scris despre brose - fara un motiv anume (daca-l exceptam pe cel al urgentelor provocate de cantitatea de falsuri de pe piata) si-am crezut ca o sa reusesc sa fac un articol cap-coada doar despre brosele antique si vintage in general. Dupa care cele doua treburi s-au divizat, iar pana la urma a iesit doar un prim articol despre brosele victoriene. Si tot am impresia ca nu am intrat in amanunte cum trebuia.
Asa ca am hotarat sa ma odihnesc -nu, nu, doar astazi, nu va faceti probleme... Ar trebui sa iau iarasi blogurile si site-urile la tocat, asa ca va invit sa-mi serviti material pentru tocanita cu pricina. Refuz sa mai intru pe anumite teritorii dezgustatoare, e enervant cand vezi ca dai din gura/tastatura si ce se indreapta se strica in alta parte. Degeaba vorbesc eu despre brosele victoriene cand, concomitent, imi apar cercei anii '50 din care aveau tiganii prin piata acum vreo 5-6 ani in toate culorile curcubeului. Come on...  De unde stiu? Pai am si inele cu blana, nu doar cercei... Da, luate de la tiganti. Compulsive shoppping, ce vreti... Sau rochii (tot anii '50) pe care daca dai o raita pe Lipscani le gasesti imediat... O fi asta esenta romaneasca specifica: prostie, minciuna si, ca incununare, teapa trasa celuilalt. Vorbeam cu o clienta astazi si mi-a zis o chestie misto: nu-ti face probleme, important e sa ami tai cate o feliuta in fiecare zi. Asa ca pana la urma n-or sa mai aiba de ce sa se agate si-or sa cada fix in rahatul propriei minciuni, LOL Imi place imaginea. Ma rog, exprimarea era chiar mai plastica decat atat....
Ah, alta chestie..credeam ca mi-a murit anonimul. Nu, gresit! El traieste si se manifesta cam in aceeasi maniera precum cainii de pe marginea drumului. Latra la picioare si le face altora contabilitatea. Intotdeauna mi-a placut sa merg cu alai, cu curteni si bufoni...e o senzatie delicioasa. Mai ales cand bufonul are memoria scurta.
Intre timp sa nu credeti ca nu ma ocup si de chestii serioase. De exemplu acum beau un un pahar de vin (rosu), zbarnai pe tastatura si ascult muzica. La mare nu ma duc anul asta ca sunt racita. Mai aveam un pic si implineam doi ani de cand nu am mai avut o gripa serioasa.Astazi am renuntat la pastile, iau doar un sirop indian de tuse (CoughEnd, e exceptional) si deja ma simt mai bine. cand nu ma infesteaza nimic, ma simt bine.
Am chef de shopping, m-a anuntat Oana de la Haine Vintage ca pe 7 mai organizeaza un targ la La Scanteia. O sa ma duc pe post de vizitator (ceea ce va recomand si voua), ultima achizitie de la Mirela (pelerina din foto) a devenit dragostea acestei primaveri, o iau peste tot.
Apropo, ca tot sar de la una la alta...n-am mai facut prezentari pe Vintage Wardrobe (vechiul si batranul blog) deoarece transfer tot arsenalul de lucruri vandute pe o galerie, asa ca cine are chef sa le revada trebuie sa intre acolo, adresa e http://www.vintage-ex.blogspot.com.
V-as ruga din adancul sufletului sa nu ma mai terorizati pe facebook cu "check who has viewed your profile" si nici cu "mine is hilarious". I know it is, believe me!
Acestea fiind spuse (cum zicea profa mea de fizica inainte de a-ti pune nota 2 in catalog...) va doresc un 1 mai minunat, cu mult soare, fara gripa, cu vin rosu si muzica buna. De restul ma ocup eu.

Un comentariu:

baby doll spunea...

ce mai faci,bre, batranico ?